HoMePaGe iconSeArCh iconPlAy iconIHU LiveEn iconAA icon
صفحه اصلي > معاونت تربیت و آموزش > درباره معاونت تربیت و آموزش 

درباره معاونت تربیت و آموزش

 

 

معاونت تربیت و آموزش دانشگاه جامع امام حسین(ع) ماموریت سیاستگذاری، هدایت و راهبری کلان، تسهیل گری و نظارت بر کلیه امورات تربیتی و فرهنگی، آموزشی و دانشجویی دانشگاه را برعهده دارد.

در دانشگاه، هدف دانشجوست؛ یعنی استاد و تحقیق و آزمایشگاه و همۀ اینها، برای دانشجوست. ... اصلاً فلسفۀ دانشگاه این است. امام خامنه‌ای(مد ظلهالعالی) 1370/09/20

تربیت و آموزش دانشجویان در ابعاد مختلف فكری، روحی و جسمی، برپایۀ تربیت اسلامی با تقدّم تزکیـــــه بر تعلیـم اســت تا نیروی پرورشیافته دانشگاه به شایستگیهای «اعتقادی ومعنوی»، «علمی و تخصصی» و «علمی و حرفهای» دست یابند. دانشآموختگان دانشـگاه در سطوح مختلف فرماندهی، مدیریت و کارشناسی ارشد در سطح سپاه و سایر نیروهای مســلح و مناصـب حکومتی مشغول به فعـالیت میشوند.

یکی از مهم‌ترین محورهای تحول علمی و تعالی معنوی دانشگاه، تغییر نظام تربیتی و آموزشی به منظور تربیت کادر تراز اسلام، انقلاب و امام قدس‌سره است. نظام تربیتی و آموزشی دانشگاه، بخشی از سیستم آموزش عالی سازمانی سپاه محسوب میشود. در این نظام، امور تربیتی، آموزشی و پژوهشی به صورت یکپارچه و با ماهیتی واحد در نظر گرفتــــه میشود. متن و محتوای آموزشی، رشـتههای تحصیلی و سرفصـــلهای درسی بهویژه درحوزۀ علوم انسانی، حاوی معرفت علمی پاسداری غیرمحافظهکارانه از انقلاب اسلامی بـوده و از سه ویژگی اسلامی بودن، کارآمدی و روزآمدی برخوردار است.

انتظار از دانش ­آموختگان نه تنها حل مسئله، بلکه کشف مسائل است؛ همچنین نحوه پذیرش دانشجو در دانشگاه دو ویژگی متمایز از سایر دانشگاه‌ها دارد:

1) پذیرش به­صورت هدفمند و از طریق شبکه عضویابی

2) اختصاص و انتخاب دانشجو با محوریت استاد(دارای ظرفیت و موضوع مستخرج از نظام مسائل سپاه و انقلاب اسلامی) که دانشجو از همان ابتدا در کرسی استاد مشغول شده و در مقطع کارشناسی ارشد در پایان نیمسال اول موضوع و پروپوزال توسط گروه علمی مربوطه مصوب می‌شود و همین موضوع در مقطع دکتری در پایان نیمسال دوم صورت می‌پذیرد. همچنین طبق مادۀ 21 اساسنامه پذیرش دانشجو بر حسب نیاز و شرایط لازم، به طرق زیر انجام می‌شود: 1) آزمون سراسری، 2) آزمون اختصاصی با هماهنگی وزارت عتف، 3) دوره‌های فراگیر، 4) جذب استعداد درخشان بدون آزمون، 5) پذیرش استاد محور از طریق سامانه نان وزارت عتف.

در زمینه جذب هدفمند دانشجو در ده سال اخیر تعداد 914 دانشجوی دکتری، 10186 نفر دانشجوی کارشناسی ارشد ناپیوسته و 89 دانشجوی کارشناسی ارشد پیوسته در این دانشگاه جذب شده­اند.

در زمینه مطالعات و برنامه‌ریزی آموزشی، براساس نیازهای مدیریتی و تخصصی سپاه، در حال حاضر 42 رشتهگرایش دکتری تخصصی و 143 رشتهگرایش کارشناسی ارشد ناپیوسته و 4 رشته گرایش کارشناسی ارشد پیوسته در دانشگاه وجود دارد.

در زمینه دوره‌های توانمندساز و رشد و تعالی سرمایه انسانی، در طول 10 سال گذشته تعداد 1092 دوره عرضی تخصصی و توانمندساز  در قالب 96220 نفر- روز اجرا شده است.

در زمینه تولید متون و محتوای آموزشی اسلامی، نافع و روزآمد و ارتقاء و به‌روزرسانی محتوای تربیت و آموزش سپاه متناسب با ارزش­های دینی و انقلابی و مبانی قرآنی و روایی، تهدیدات و نیازهای رسالت و محیط مأموریتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در چارچوب نظام جامع تربیت و آموزش سپاه و با تأکید ویژه بر مهارت افزایی در سال 1402 تعداد 67 عنوان کتاب آموزشی طراحی یا بازنگری شده است.

برنامه معاونت تربیت و آموزش در سال 1403 در 5 حوزه اصلی دنبال خواهد شد:

1) تربیت و آموزش:

الف - سامانه‌ای شدن کلیه امورات تربیت و آموزش دانشگاه در سامانه‌های جدید بهستان(داخلی و اینترنتی)

ب - واگذاری کلیه اختیارات برنامه‌ریزی تربیتی آموزشی به دانشکده و پژوهشکده‌ها

2) شاگردپروری با محوریت کرسی دانشی اعضاء هیئت علمی:

الف تمرکز بر توسعه کرسی‌های دانشی اعضاء هیئت علمی(فرماندهان جنگ نرم) با مأموریت دادن به دانشجویان(افسران جنگ نرم)

ب بورسیه دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری(ابلاغ سهمیه 30 نفر دکتری و 50 نفر کارشناسی ارشد) و معرفی کلیه دانشجویان به مراکز گزینش سراسر سپاه و سایر دستگاه‌های لشکری و کشوری از نیمسال دوم

ج پیگیری جذب دانشجویان بین‌المللی با همکاری معاونت تعاملات علمی و امور بین‌الملل

3) اجرای دوره‌های توانمندساز:

الف برنامه‌ریزی و اجرای دوره‌های توانمندساز مهارت‌افزایی و حرفه‌ای برای کلیه رشته‌های جاری دانشگاه

ب توسعه مأموریت‌های مرکز تربیت اساتید و مربیان سپاه(مرکز نبوت)

4) دوره رشته‌ها:

الف پیگیری ابلاغ رشته‌های در حال بازنگری بر اساس سه محور شایستگی‌های پاسداری و اعتقادی، حرفه‌ای و مهارتی و تخصصی و دانشی توسط معاونت تربیت و آموزش

ب طراحی رشته‌های نوین مشترک بین دانشکده‌ها(نظیر حوزه علوم شناختی) و نسل جدید رشته‌ها در حوزه‌ دانش‌بنیان و تجاری‌سازی محصولات

5) متن و محتوا:

الف تمرکز کیفی اعضاء محترم هیئت علمی بر تکمیل منابع درسی اسلامی، روزآمد و کارآمد

ب تولید جزوه‌های آموزشی بومی


آدرس معاونت تربیت و آموزش: دانشگاه جامع امام حسین(ع)، موقعیت مرکزی، ساختمان تربیت و آموزش، طبقه دوم

ارتباط با معاون تربیت و آموزش دانشگاه: 74188196 -021

 

 

تمام حقوق متعلق به دانشگاه جامع امام حسین (علیه السلام)می باشد.

یادمان شهدای گمنام دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام