دانشکده علوم اجتماعی و فرهنگی - اخبار > مجموعه کتب "اندیشه در بحران"
 


چاپ خبر Print

مجموعه کتب "اندیشه در بحران"


مجموعه کتب

کتب جدید خریداری شده برای کتابخانه تخصصی دانشکده علوم اجتماعی و فرهنگی

مجموعه کتب "اندیشه در بحران"

فروید و فرویدیسم در نگاهی کوتاه:

کتاب حاضر به بررسی اندیشه فروید می پردازد. زیگموند فروید مبدع روان کاوی و یکی از شخصیت های موثر در تکوین روان شناسی مدرن است. آرا و آثار فروید تأثیراتی در مباحث انسان شناسی، اسطوره شناسی، نقد ادبی و هنری، تحلیل سیاسی، تئوری های تعلیم و تربیت، تئوری های فرهنگ و علوم اجتماعی مدرن نیز داشته است. زیگموند فروید تئوریسین و روان شناس مدرنیستی است که در تعریف خود از بشر مدرن و مفروضاتی که در هیئت روان کاوی ارائه کرده است، بحران مدرنیته و عالم مدرن را نیز بازگو و عیان کرده است.

آیزایا برلین، میلتون فریدمن و جان راولز در نگاهی کوتاه:

نویسنده، تئوریسین و ایدئولوگ نئولیبرالیست انگلیسی است. در درون ایدئولوژی نئولیبرالیسم، تمایلات و رویکردهای متفاوت تئوریکی  حضور دارند که در عین وحدت در تعلق به مبادی و غایات و شاکله ایدئولوژیکی واحد، با یکدیگر اختلافاتی نیز دارند. آیزایا برلین نماینده یکی از تمایلات تئوریک درون ایدئولوژی نئولیبرالیسم است. میلتون فریدمن: یکی از ایدئولوگ های نئولیبرالیسم و سردمدار اصلی جریان اقتصادی  است که به مکتب پولی نوین یا مکتب پولی شیکاگو (مانیتاریسم) معروف است. جان راولز: اساس اندیشه راولز لیبرالیستی است. تفسیر راولز از انسان یک تفسیر فردانگارانه لیبرالی است. مطابق این تلقی لیبرالی، راولز بشر را موجود عاقل سودانگار و یک اتم نفسانی قائم به خود می انگارد.

فردریش فون‌هایک و ریچارد رورتی در نگاهی کوتاه:

فردریش فون هایک ایدئولوگی است که نظام فکری منسجمی دارد. اندیشه هایک حالت سیستمی دارد و از مجموعه ای از تئوری ها در قلمروهای فلسفه و معرفت شناسی، فلسفه حقوق، اقتصاد، سیاست، روان شناسی، اخلاق تشکیل شده است. ریچارد رورتی در فلسفه معاصر آمریکایی اعتبار و شهرت زیادی دارد. آنچه سبب شهرت رورتی شده است دفاع او از لیبرال سرمایه داری آمریکایی (البته در الگوی ایدئولوژیک لیبرال سوسیال دموکراتیک آن) است. در اندیشه رورتی، مایه هایی از آرای پست مدرنیستی نیز دیده می شود.

ریمون آرون و رولان‌بارت در نگاهی کوتاه:

ریمون کلود فردیناند آرون روشن فکر و جامعه شناس و ژورنالیست لیبرال فرانسوی و از همکاران ناتوی فرهنگی و یکی از ایدئولوگ های نظام سرمایه داری لیبرال در سال های جنگ سرد است. رولان بارت را می توان در زمره ساختارانگاران دانست. اندیشه های ساختارانگارانه در قلمرو های مختلف علوم انسانی و اجتماعی و در رشته هایی چون: جامعه شناسی، روان شناسی، زبان شناسی، نقد ادبی و انسان شناسی ظهور و بروز داشته است. در دهه های نفوذ ساختارانگاری، برخی تفاسیر ساختارانگارنه از مارکسیسم، ادبیات داستانی و روان کاوی در آراء و آثار آلتوسر، کالر، مورداک و لکان ظاهر شده است.

ژان پل سارتر و ارنست کاسیرر در نگاهی کوتاه:

ژان پل سارتر، روشن فکر و نویسنده ای است که در اوایل قرن بیستم به دنیا آمد و اضطراب و پریشانی وضع بحرانی غرب مدرن را در آرا و آثار خود به نحوی بازگو و روایت کرد و به گمان خود کوشید برای آن راه علاجی بیابد. ارنست کاسیرر انسان را حیوان سمبول ساز نامیده است. بر اساس این تعریف، او فصل ممیز انسان از حیوان را سمبول سازی می داند. در دستگاه فکری کاسیرر، سمبول و سمبول سازی اهمیت ویژه ای دارد.

لکان، آرنت، هابرماس و یونگ در نگاهی کوتاه:

كارل گوستاو يونگ، روانشناس و روانكاو سوئيسى و يكى از شخصيت‌هاى تأثيرگذار در روندهاى فكرى عالم غرب مدرن در سده بيستم ميلادى است. ژاک لكان روانکاو فرانسوى است. او آموزه‌هاى روانكاوى فرويدى را در افق انديشه ساختارانگار و پساساختارانگار فرانسوى و نيز در حال و هوایی كمابيش پسامدرن بازخوانى كرده است. يورگن هابرماس يكى از روشنفكران آلمانى تأثيرگذار در انديشه اجتماعى و سياسى غرب معاصر است؛ او را می‌توان آخرين چهره مشهور به‌جامانده از جريان فكرى موسوم به "مكتب فرانكفورت" دانست. نام هانا آرنت در مقام يك انديشمند سياسى با آثارى چون: "انقلاب"، "خشونت" و "سرچشمه‌هاى توتاليتاريسم"، پيوند خورده است. در يك ارزيابى كلى، هانا آرنت را می‌توان مدافع و مروج ليبراليسم و منظومه ايدئولوژی‌هاى ليبرال_دموكراسى دانست.


فایل‌های ضمیمه:
1403/04/31 - ١٢:٥٤ / شماره خبر: ٥٢٧٩ / تعداد نمایش خبر: 12
1403/04/31 - ١٢:٥٤ / Code: ٥٢٧٩ / Number: 12

خروج