دانشکده علوم اجتماعی و فرهنگی - اخبار > نان و آینده
 


چاپ خبر Print

نان و آینده


نان و آینده


به اینکه اصلاح قیمت آرد و نان مصوبه مجلس و لازم الاجراست کاری ندارم، به اینکه سال‌هاست این مسئله‌ی مهم به تاخیر افتاده است نیز کاری ندارم اما چند نکته‌ی آینده پژوهانه در خصوص اجرای سیاست اصلاح قیمت آرد دارم که تقدیم می‌کنم:

۱- روسیه و اکراین بزرگ‌ترین تولید ‌کننده‌ی گندم و ذرت در جهان هستند. جنگ روسیه و اکراین سبب شده است که در دنیا و از جمله ایران، گندم و ذرت دچار نوسان قیمت شود و به‌زودی در کشورهای وابسته و وارد کننده‌ی گندم، این کالای استراتژیک نایاب و به شدت گران شود.
۲- در شرایط کنونی، حداقل حدود ۲ میلیون تن گندم و آرد به خارج از کشور قاچاق می شود که امنیت غذایی کشور را به خطر انداخته و ضرورت جلوگیری از آن را دو چندان کرده است.
۳- حالا با این شرایط، اگر دولت دکتر رئیسی قیمت خرید تضمینی گندم را (جهت تشویق کشاورزان برای کاشت بیشتر گندم) از ۱۵۰۰ تومان به حدود ۱۱۰۰۰ تومان نمی رساند و اگر اصلاح قیمت آرد را برای جلوگیری از قاچاق انجام نمی داد، امسال با قحطی گسترده‌ی گندم و فقدان آرد مواجه می‌شدیم.
۴-شاید در ماه‌های آینده، اهمیت این تصمیم بیشتر نمایان شود و شاید در آینده‌ای نزدیک، همچون داستانِ دزدی ماسک‌های اوایل کرونا، "گندم‌دزدی" هم رایج شود. آن زمان است که فلسفه‌ی این تصمیم دولت و دوراندیشی‌اش روشن خواهد شد.
دولت قوی یعنی گرفتن تصمیمات سخت و درست برای داشتنِ آینده‌ای پایدار. 
۵- یادمان نرفته که در اوایل شروع به کارِ دولت مردمی، زمانیکه کشورمان روزی حدود ۷۰۰ نفر کشته‌ می‌داد، هوچی‌های رسانه‌ای و شیپورچی‌های مجازی در بوق و کَرنا کرده بودند که دولت توان اداره کشور را ندارد. اما اکنون نقش تصمیمات آن زمان دولت عیان شده و تعداد کشته‌ها به زیر ۱۰ نفر در روز رسیده است و احتمالا در آینده‌ای نزدیک، همین داستان برای گندم و آرد اتفاق بیافتد.



فایل‌های ضمیمه:
1401/02/24 - ١٣:٥٣ / شماره خبر: ٢٩١٩ / تعداد نمایش خبر: 687
1401/02/24 - ١٣:٥٣ / Code: ٢٩١٩ / Number: 687

خروج