يکشنبه ٠٧ مرداد ١٤٠٣
 


چاپ خبر Print

جلسه هم‌اندیشی در راستای همکاری علمی و آموزشی با پژوهشگاه فقه نظام


جلسه هم‌اندیشی در راستای همکاری علمی و آموزشی با پژوهشگاه فقه نظام

 

بسم الله الرحمن الرحیم

برگزاری جلسه هم‌اندیشی در راستای همکاری علمی و آموزشی با پژوهشگاه فقه نظام

در ابتدای جلسه معاون علمی مرکز علم و فناوری اسلامی در حوزه‌های اقتصادی و غیراقتصادی به ارائه مباحث خود پرداختند. مباحث اقتصادی در دو موضوع کلان مالیات اسلامی و تأمین اجتماعی در اسلام و مباحث غیراقتصادی در سه حوزه کلان فراغت و سرگرمی و نسبت اسلام و تمدن اسلامی با آن، فرهنگ و مشارکت سیاسی و سازوکارهای مشارکت سیاسی در نظام اسلامی و خانواده و نسبت حکومت با آن مطرح گردید.

در ادامه اساتید و دبیران گروه­های تخصصی فعال در پژوهشگاه به ارائه نظرات خود در دو بخش اقتصادی و غیراقتصادی پرداختند. حجت­ الاسلام مادرشاهی دبیر گروه فقه نظام اقتصادی ابتدا در یک احصاء کلی، توزیع نخستین، تولید، بازتوزیع محصول، مبادله بازارها و مصرف را به عنوان دغدغه ­ها و اولویت­های اقتصادی پژوهشگاه مطرح نمود و به ضرورت به­ روزرسانی نحوه دیدگاه به مباحث جدید در حوزه اقتصاد اشاره کرد.

حجت ­الاسلام مجیدی دبیر گروه فقه نظام فرهنگ با تمرکز بر مفهوم فراغت و سرگرمی در اسلام به تفاوت معنایی سازوکار فراغت و سرگرمی در محیط منزل با ساختار رسمی آموزش و پرورش، تأثیر و تأثر حاکمیت در تربیت فردی و اجتماعی خانوادگی، تزاحم در مسئولیت­ های متولیان مختلف تربیت با دیدگاه اسلامی، حوزه رسانه به عنوان قدرتمندترین ابزار در ذهنیت عمومی جامعه، توجه ویژه به استخراج مبانی فقهی سیاست گذاری ناظر بر عرصه موسیقی و بازنمایی فراغت و سرگرمی در کلان فقه نظام فرهنگ، لازمه اتخاذ رویکرد اسلامی در حوزه فراغت و سرگرمی اشاره کرد:

حجت ­الاسلام صالحی­ منش دبیر فقه نظام سیاسی در اظهارنظری مختصر، نحوه ورود حاکمیت به عرصه­ های زندگی فردی و اجتماعی را دارای یک صبغه سیاسی دانست.

حجت ­الاسلام جوادی دبیر گروه فقه نظام حقوقی، سه مسئله کلان نظام حقوقی اسلام و استخراج نظام مسائل حقوقی داخلی، خصوصی، عمومی و بین ­الملل، فقه تقنین و قوانین (آسیب­ شناسی قوانین، تکمیل قوانین و ایجاد قوانین جدید) را به عنوان دغدغه پژوهشگاه معرفی نمود.

حجت ­الاسلام منصوریان دبیر گروه مبانی، اصول و روش ­شناسی فقه نظام به صورت مختصر به معرفی گروه تحت نظارت خود در قالب سازوکار پیشینی در تعیین روش ­شناسی، اصول پژوهش و مباحث بنیادین نسبت به ورود به مباحث فقه نظام سیاست، فرهنگ و ... از دیدگاه اسلام، تمرکز بر موضوعاتی چون فلسفه فقه نظام، اصول فقه نظام، چالش ­های اصولی فقه در استنباط مسائل مستحدثه و ... پرداخت.

در پایان، مسئول مرکز علم و فناوری اسلامی دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام ضمن تشریح فرآیند پژوهش در مرکز علم و فناوری اسلامی بر چند نکته اصلی تأکید کردند:

·       تلاش برای دستیابی به یک الگوی همکاری مطلوب در تعامل با مجموعه­ های بیرونی

·       تمرکز پژوهش ­های اسلامی در حوزه انظمه اجتماعی بر اندیشه­ های مقام معظم رهبری و شهید سید محمدباقر صدر رحمه ا... علیه

·       استخراج الگوی وضعیت مطلوب در قالب نظام مسائل با رویکرد اسلامی اصیل

·       تطبیق وضعیت مطلوب با وضعیت اجتماعی موجود و استخراج مسئله از افتراق میان وضع موجود و وضع مطلوب

·       اولویت ­گذاری مسائل اجتماعی

·       بررسی تفصیلی الگوی مطلوب اجمالی

·       تعامل با فضلای حوزه علمیه جهت بررسی و تکمیل خلأهای موجود با استفاده از رویکرد اسلامی فقاهتی

 


فایل‌های ضمیمه:
1400/12/21 - ١٦:٢٧ / شماره خبر: ٢٧٩٦ / تعداد نمایش خبر: 475
1400/12/21 - ١٦:٢٧ / Code: ٢٧٩٦ / Number: 475

خروج




«نشریات علمی مرکز»

    


آدرس: تهران - بزرگراه شهید بابایی - دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام 

  پست الکترونیکی: ist@ihu.ac.ir

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دانشگاه جامع امام حسین(علیه السلام) می باشد.
همراهان این صفحه:19822