يکشنبه ٠٧ مرداد ١٤٠٣
 


چاپ خبر Print

بررسی تأثیر سبک‌های رهبری فرماندهان بر اثربخشی فعالیت پایگاه‌های مقاومت


بررسی تأثیر سبک‌های رهبری فرماندهان بر اثربخشی فعالیت پایگاه‌های مقاومت

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

اویس ترابی 1  عبدالله صالح نژاد  2  کمال موسوی 3

1 استادیار دانشگاه جامع امام حسین (ع). تهران. ایران

2 (نویسنده مسئول)، استادیار دانشگاه جامع امام حسین (ع) ، تهران ، ایران

3 کارشناسی ارشد دانشگاه جامع امام حسین (ع) ، تهران ، ایران

چکیده

هدف تحقیق حاضر بررسی تأثیر سبک‌های رهبری فرماندهان بر اثربخشی فعالیت پایگاه‌های مقاومت شهرستان برخوار می‌باشد. روش تحقیق از نوع «توصیفی- پیمایشی» و به روش میدانی انجام‌شده است. جامعه آماری این پژوهش، بسیجیان مرتبط با پایگاه‌های مقاومت شهرستان برخوار می‌باشند که شامل فرماندهان و مدیران پایگاه و فرماندهان و مدیران حوزه‌های مقاومت و سایر بسیجیان شامل 2369 نفر می‌باشد. نمونه‌گیری به روش خوشه‌ای و از هر پایگاه 10 نفر در نظر گرفته‌شده و درمجموع 494 نمونه جهت انجام پژوهش مورد تجزیه‌وتحلیل قرارگرفته است. ابزار اندازه‌گیری تحقیق پرسشنامه استاندارد سبک رهبری و پرسشنامه محقق ساخته اثربخشی پایگاه‌های مقاومت می‌باشد. روایی پرسشنامه‌ها از طریق اساتید دانشگاه و متخصصین تائید شده و پایایی پرسش‌نامه‌ اثربخشی نیز از طریق آلفای کرونباخ با مقدار 95/0 مورد تائید قرار گرفت. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها به‌وسیله نرم‌افزار SPSS، آزمون‌های کولموگروف اسمیرنف، ضریب همبستگی اسپیرمن و تحلیل رگرسیون صورت گرفته است. در بین سبک‌های بررسی‌شده، تأثیر سبک‌های رهبری دلسوزانه و مشاوره‌ای و مشارکتی بر اثربخشی معنادار و مثبت و سبک آمرانه معنادار و منفی می‌باشند. در نتایج به‌دست‌آمده از این تحقیق مشخص شد بالاترین میزان اثربخشی در بین پایگاه‌ها مربوط به پایگاه‌هایی است که از سبک رهبری مشارکتی استفاده نمایند.

تازه های تحقیق

 

هرچند تحقیقات زیادی با موضوع سبک رهبری و ارتباط آن با اثربخشی در سایر سازمان‌ها صورت پذیرفته، اما پرداختن به این موضوع در پایگاه‌های مقاومت کمتر موردتوجه قرارگرفته است. هم­چنین دیدگاهی که در سایر سازمان‌ها به اثربخشی وجود دارد با دیدگاهی که در این پژوهش در مورد اثربخشی پایگاه‌ها ارائه‌شده متفاوت است.

به‌عنوان‌مثال در اکثر تحقیقات یکی از مدل‌های اثربخشی مانند مدل پارسونز به‌عنوان مبنای پرسشنامه قرار گرفته و به وسیله این معیار اثربخشی سنجیده می‌شود درصورتی‌که در این تحقیق معیار و ابزار سنجش اثربخشی بر اساس شاخص و معیار دیگری طراحی و اجرا شده است. با این توضیح که بر اساس بیانیه گام دوم، برای بسیج نقشه راه‌ ده‌ساله‌ای تدوین و به تائید رهبر معظم انقلاب رسیده است که بر مبنای این نقشه راه ده‌ساله اهداف و راهبردهای کلان بسیج مشخص گردیده و انتظارات و مأموریت‌های بسیج نیز با توجه به موضوع در سندی تحت عنوان سند انتظار تعریف گردیده است، لذا اثربخشی پایگاه‌ها درواقع تحقق یافتن اهداف اشاره‌شده در سند انتظار می‌باشد.

 

کلیدواژه‌ها

سبک رهبری  اثربخشی پایگاه‌های مقاومت  بسیج  ضریب همبستگی اسپیرمن  تحلیل رگرسیون

دانلود متن کامل مقاله


فایل‌های ضمیمه:
1400/10/05 - ١٤:١٠ / شماره خبر: ٢٥٦٦ / تعداد نمایش خبر: 516
1400/10/05 - ١٤:١٠ / Code: ٢٥٦٦ / Number: 516

خروج




«نشریات علمی پژوهشکده»

 

آدرس: تهران - بزرگراه شهید بابایی - دانشگاه جامع امام حسین (ع) 

    پست الکترونیکی: kic@ihu.ac.ir

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دانشگاه جامع امام حسین(علیه السلام) می باشد.
همراهان این صفحه:18863