دانشکده علوم اجتماعی و فرهنگی - اخبار > رشته‌های دانشکده علوم اجتماعی و فرهنگی
 


چاپ خبر Print

رشته‌های دانشکده علوم اجتماعی و فرهنگی


رشته‌های دانشکده علوم اجتماعی و فرهنگی

به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم اجتماعی و فرهنگی دانشگاه جامع امام حسین علیه‌السلام؛ دکتر حسنی‌تبار در مصاحبه با روابط‌ عمومی دانشکده درباره وضعیت دروس فعال و همچنین دریافت مجوز اجرای وزارت علوم برای برخی رشته‌ها به ارائه نکاتی پرداخت که به شرح زیر است:

دانشکده علوم اجتماعی و فرهنگی دارای چه رشته‌هایی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری است؟

بهتر است ابتدا سابقه دانشکده در حوزه آموزش را بیان کنیم و سپس به رشته های فعال کنونی بپردازیم. در مقطع دکتری از سال 1384 تا امروز 78 نفر در هفت رشته سنجش افکار، مهندسی سیستم های فرهنگی، اطلاعات فرهنگی، حقوق خصوصی و عمومی، تعلیم و تربیت گرایش برنامه ریزی آموزشی و مدیریت و رهبری آموزشی تحصیل نموده اند.

در مقطع کارشناسی ارشد نیز از سال 1383 تا کنون 932 نفر تحصیل کرده‌اند که در 21 رشته مدیریت امور فرهنگی، اطلاعات فرهنگی، مدیریت راهبردی فرهنگ، مطالعات فرهنگی و رسانه، تاریخ انقلاب اسلامی، مددکاری اجتماعی در سازمان های نظامی، مدیریت بحران، عملیات روانی، حقوق در 5 گرایش (عمومی، خصوصی، جزا، بین الملل و نظامی)، مدیریت آموزشی، علوم تربیتی گرایش برنامه ریزی آموزشی، مشاوره خانواده، مشاوره و راهنمایی، تربیت بدنی و علوم ورزشی با 2 گرایش (آمادگی جسمانی و ورزیدگی نظامی، مدیریت راهبردی در سازمان های ورزشی، مدیرت امور دفاعی (پشتیبانی خدمات رزم) با 2 گرایش امور آموزشی و فرهنگی بوده است.

 

هم اکنون در چه رشته هایی و از چه طریقی دانشجو می پذیرد؟

از همه رشته هایی که در سابق مطرح شد فعلا در 5 رشته مصوب و دارای مجوز اجرای وزارت علوم و از طریق آزمون سراسری کارشناسی ارشد، دانشجو می پذیرد که عبارت است از: مدیریت بحران، مدیرت راهبردی فرهنگ، مدیریت آموزشی، مطالعات فرهنگی و رسانه و تاریخ گرایش انقلاب اسلامی که مهرماه هر سال با ظرفیت 20 نفر از طریق آزمون سراسری و معرفی سازمان سنجش و قبولی در آزمون شفاهی داوطلبان مشغول تحصیل می شوند.

آیا این دانشکده رشته های دیگری هم در شرف اجرا دارد؟

بله؛ هم در مقطع کارشناسی ارشد و هم دکتری درصدد توسعه رشته ها هستیم. در مقطع ارشد به دنبال اخذ مجوز اجرای وزارت علوم برای رشته های راهنمایی و مشاوره گرایش خانواده، برنامه ریزی آموزشی، حقوق (بین الملل و عمومی) و در مقطع دکتری سه رشته سیاستگذاری فرهنگی، مدیریت آموزشی و علوم سیاسی دنبال می شود.

آیا این دانشکده با توجه به نیازهای جدید در حوزه علوم اجتماعی و فرهنگی، رشته‌های جدید هم طراحی و اجرا خواهد کرد؟

بیشترین تغییرات در حوزه علوم اجتماعی و فرهنگی رخ می دهد و دانشگاهی علمش نافع خواهد بود که با این تغییرات، علوم جدیدی در پارادایم علمی کشور و جهان مطرح و نهادینه کند. بر این اساس چندین رشته جدید و تحولی در فرآیند طراحی و تصویب داریم که ان شاء الله در سال های آینده خبرهای بیشتری از آن ها خواهید شنید. در مقطع دکتری 3 رشته سنجش افکار (مطالعات افکار عمومی)، مدیریت بحران، مهندسی سیستم های فرهنگی و در مقطع کارشناسی ارشد 13 رشته عملیات روانی، جامعه شناسی دفاع مقدس، حقوق دفاعی_امنیتی، حقوق فضای مجازی، مددکاری اجتماعی در سازمان های نظامی، اندیشه امام خامنه ای (مدظله العالی)، تربیت و اموزش نهادی در دو گرایش، تعلیم و تربیت اسلامی، تربیت بدنی و ورزیدگی نظامی، مطالعات فضای مجازی، فرهنگ و رسانه انقلاب اسلامی و فرهنگ دفاعی مدنظر است که طراحی 70 درصد آن ها به اتمام رسیده است و در سیر مراحل تصویب وزارت علوم قرار دارد.

 

 


فایل‌های ضمیمه:
1400/06/28 - ١٤:٠٣ / شماره خبر: ٢٣٩٨ / تعداد نمایش خبر: 2538
1400/06/28 - ١٤:٠٣ / Code: ٢٣٩٨ / Number: 2538

خروج