دانشکده علوم اجتماعی و فرهنگی - اخبار > برگزاری دومین همایش بین المللی گام دوم انقلاب اسلامی؛ مکتب شهید سلیمانی تربیت مدیران جهادی تمدن ساز/پنل عدالت و مبارزه با فساد
 


چاپ خبر Print

برگزاری دومین همایش بین المللی گام دوم انقلاب اسلامی؛ مکتب شهید سلیمانی تربیت مدیران جهادی تمدن ساز/پنل عدالت و مبارزه با فساد


 برگزاری دومین همایش بین المللی گام دوم انقلاب اسلامی؛ مکتب شهید سلیمانی تربیت مدیران جهادی تمدن ساز/پنل عدالت و مبارزه با فساد

به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم اجتماعی و فرهنگی دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام؛ روز چهارشنبه مورخ 15 بهمن ماه 99 دومین همایش بین المللی  گام دوم انقلاب اسلامی در  دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام برگزار شد.در پنل عدالت و مبارزه با فساد اعضای هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی و فرهنگی و همچنین مهمانان ایشان به ارائه مطالب پرداختند.


دکتر محمد نعمتی عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام با اشاره به تقابل دائمی اسلام و استکبار بیان کردند که دولت اسلامی نمی تواند مقلد الگوهای استکباری باشد. بر همین اساس در مختصات اقتصادی نظام اسلامی، توجه به خرده نظام های تولیدی، مالیاتی، بانکی، خدمات عمومی، بودجه و نظام توزیع عادلانه  را مورد توجه قرار داده و اصلاح همه آن ها رابر اساس مبانی اسلامی ضروری دانستند. ایشان همچنان که شهید سلیمانی را شهید مکتب انقلاب در تقابل مداوم با استکبار دانستند، در عرصه اقتصادی در گام دوم نیز معتقد به رعایت این اصل تقابل بودند.

 

 

دکتر ابراهیم رزاقی  عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تجربه دفاع مقدس را بسیار حائز اهمیت دانسته و حاج قاسم را یک نمونه بارز مدیر جهادی از دفاع مقدس تا کنون دانستند. ایشان خروجی این نمونه مدیریت جهادی را صنایع نظامی قابل اتکا بیان کردند. ایشان با اشاره به اصل دوم قانون اساسی که معاد را برای اعتلای انسان به سوی خدا لازم می داند، همه عرصه های حکمرانی را نیازمند استقلال عناصر مادی و غیر الهی دانستند. در ادامه با اشاره به این نکته که اجرایی سازی تحریم در داخل کشور توسط لیبرال ها انجام می شود لزوم رسوخ تفکر شهید سلیمانی ( به ویژه در بعد ارتقا معنویت و دنیا گریزی)  در فضای اقتصادی را ضروری دانستند.


دکتر محمد حسن پور عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام با مقایسه تطبیقی یین نظام های قضایی قاجار و پهلوی با جمهوری اسلامی ایران مواردی را به عنوان دستاورد های جمهوری اسلامی مورد توجه قرار دادند؛ از جمله توسعه نهاد های نظارتی، استقلال و امنیت قضایی، توسعه مشارکت مردمی، شناسایی حقوق اجتماعی و مدنی.

 

 

 


دکتر حجت علم الهدی رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه با توجه به بخشی از بیانیه گام دوم که مبارزه در عصر حاضر را نیازمند انسان های جهاد گر می داند، در بحث تحول در حوزه عدالت برگرفته از مکتب شهید سلیمانی مولفه هایی را بیان کردند. مردمی بودن و استفاده از ظرفیت های مردمی، سلامت رفتاری مسئولین، مقاوم بودن و سخت کوشی در برابر مشکلات، توجه به طبقه محروم و مسضعف، شبکه سازی برای مبارزه با فساد را از جمله مولفه های مورد نیاز در تحول نظام قضایی دانستند.

 



دکتر علی خلیلی عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام در مقایسه جایگاه عدالت در مکتب حاج قاسم سلیمانی با نظام سرمایه داری غرب، بحث عدالت در جمهوری اسلامی  را در دو وجه مورد مطالعه دانستند؛ اول مقایسه با دولت پهلوی که در این وجه جمهوری اسلامی را بسیار موفق ارزیابی کردند. در وجه دوم مقایسه با آنچه مد نظر اسلام است که در این وجه فاصله بین وضع موجود با وضع مطلوب را زیاد دانستند.

 


پروفسور مسعود درخشان استاد تمام دانشگاه علامه طباطبایی (ره) با اشاره به سه مولفه داشتن روحیه انقلابی، تفکر انقلابی و عملکرد جهادی، این مولفه ها را ویژگی های مدیران جهادی در گام دوم دانستند. ایشان شرایط فعلی را شرایط جنگ اقتصادی قلمداد نمودند که نیازمند دادگاه های متناسب با این جنگ هستند. در این عرصه علاوه بر دادگاه آماده، نیازمند نمایندگان انقلابی و مطالبه گر هستیم.

 

 

 

مهندس فرشاد عالی معاون فرهنگی سازمان بسیج سازندگی کشور ظرفیت عظیم فرهنگی کشور را به عنوان موضع اقتدار جمهوری اسلامی ایران بیان کردند. ایشان شرط داشتن بالاترین سطح میزان اقتدار را داشتن مدیر اقتدار آفرین دانستند. مردمی سازی و عمومی سازی عدالت نکته مهم دیگری بود که از سوی ایشان مورد تبیین واقع شد.

 

 


دکتر مجید بذرافکن عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام و معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه پاسداران با تاکید بر ضرورت خروج از تخیل و مفاهیم انتزاعی در بحث عدالت گفتگوی جدی برای علاقه مندان حقیقت انقلاب را راهگشا دانستند. ایشان ظرفیت های سپاه و بسیج را بسیار حائز اهمیت دانسته و ضمن آنکه یک شان عدالت را واقع بینی دانستند توجه به حلقه های میانی در بحث عمومی سازی عرصه های نظری مفاهیمی چون عدالت را خواستار شدند. در نگاه ایشان همین امر باعث کاهش اعتبار دشمن به  ویژه آمریکا حواهد بود.


در پایان دکتر ابوذریاسری عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام تحقق عدالت را مبتنی بر نگاه رهبر معظم انقلاب شامل نظریه پردازی، شاخص سازی، برنامه ریزی و رصد بیان نموده و حمایت از گروه های جهادی را از عوامل تحقق عدالت در جامعه برشمردند. رصد و آسیب شناسی نهاد های مامور به مبارزه با فساد در نگاه ایشان از عوامل مبارزه به فساد قلمداد شد..

 


فایل‌های ضمیمه:
1400/01/01 - ٢٠:٣٧ / شماره خبر: ١٨٠٦ / تعداد نمایش خبر: 305
1400/01/01 - ٢٠:٣٧ / Code: ١٨٠٦ / Number: 305

خروج