HoMePaGe iconSeArCh iconPlAy iconIHU LiveEn iconAA icon
 


چاپ خبر News-Print Print

نگاه تمدنی ما، حذف اقتصاد لیبرال را بدنبال دارد/ حرکت به سمت یک اقتصاد منحصر به فرد جهانی


رئیس دانشکده و پژوهشکده اقتصاد مقاومتی دانشگاه جامع امام حسین (ع) از فلسفه ایجاد این دانشکده گفت و رویکرد اصلی آن را تلاش جهت معرفی نسخه جایگزین اقتصاد متعارف دانست.


نگاه تمدنی ما، حذف اقتصاد لیبرال را بدنبال دارد/ حرکت به سمت یک اقتصاد منحصر به فرد جهانی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام، دکتر هادی دیباوند رئیس دانشکده اقتصاد مقاومتی دانشگاه جامع امام حسین(ع) از فلسفه ایجاد دانشکده و پژوهشکده اقتصاد مقاومتی گفت و آنرا آینده‌ای متناسب با فرهنگ ایران در زمینه اقتصاد دانست.

هادی دیباوند با اشاره به اشاعه اصطلاح اقتصاد مقاومتی در سطح جامعه و تعاریف متعددی که از آن می‌شود خاطر نشان کرد: بيش از يك دهه است كه موضوع اقتصاد مقاومتي در سطح كشور توسط مقام معظم رهبري(مدظله) مطرح شده که توسط ایشان در عرصه اقتصاد این مقوله‌ی مهم را با ادبيات مطالبه از متخصصینش درخواست و پيگيري كردند. بر همین مبنا گروهي از پژوهشگران و اساتید حوزه علم اقتصاد در دانشگاه جامع امام حسين(ع)، بنام گروه اقتصاد دفاع به اين نتيجه رسيدند كه مسير خودشان را متناسب با مطالبات رهبري اصلاح کنند. به همين خاطر مركزي شكل گرفت تحت عنوان اقتصاد مقاومتي و شروع به فعالیت نمود.

وی گروه اقتصاد دفاعی دانشگاه را بنیان اصلی دانشکده اقتصاد مقاومتی معرفی نمود و افزود:گروه اقتصاد دفاع دانشگاه جامع امام حسین(ع) در حوزه دفاعي كار مي‌كرد. قبل از اين هم كارهايي در حوزه تهديد نرم ، با ابعاد مختلف اقتصادي فعاليت داشت. اكنون به صورت رسمي وارد عرصه اقتصاد مقاومتي شده‌ است.

رئیس دانشکده اقتصاد مقاومتی دانشگاه جامع امام حسین(ع) با توصیف حجم کارهای صورت گرفته خاطر نشان کرد: در این مجموعه كارهاي زيادي صورت گرفته و منجر به تأليفات گران‌سنگي شد. باتوجه به سیاست دانشگاه جامع امام حسین(ع) در خصوص اهمیت کارهای آموزشی در کنار کارهای پژوهشی، دانشکده اقتصاد مقاومتی در حال گسترش است. اينجا از سال 98 رشته‌هاي جديدي به مركز اقتصاد مقاومتي در حوزه آموزشي اضافه شد. ما توانستيم مجوز كارشناسي ارشد ناپيوسته دفاع و پدافند اقتصادي را هم بگيريم. در رشته اقتصاد توانستيم مجوز مربوطه را از وزارت علوم بگيريم و بعد هم دكتراي اقتصادي در گرايش توسعه را به زیرمجموعه آموزشی این دانشکده اضافه کنیم. بنابراين ما در حوزه آموزش رشد چشم‌گيري پيدا كرديم.

وی همچنین افزود: در سطح كشور هم ما جزو معدود مراكزي هستیم كه در حوزه اقتصاد مقاومتي داشتيم فعاليت می‌کنیم. همه اين موارد دست به دست هم داد تا ما مركز را از لحاظ ماهيتي يك ارتقاء بدهيم و به سطح دانشكده برسانيم. از شهریور سال 1402  مركز مطالعات اقتصاد مقاومتي به دانشكده اقتصاد مقاومتي تبديل شد.

رئیس دانشکده اقتصاد مقاومتی دانشگاه جامع رویکرد آموزشی و فلسفه وجودی این مجموعه را متفاوت با دیگر دانشکده‌های سطح کشور و بین الملل توصیف کرد و گفت: دانشكده اقتصاد مقاومتي دانشگاه جامع امام حسين(ع) تلاشش بر آن نيست كه مثل ديگر دانشگاه‌هاي اقتصادي كشور بشود و از يك نقشه تعريف شده حاضر در عرصه‌هاي اقتصاد جهاني تبعيت كند. ما اين مسئله را به صورت صريح و آشكار ذكر كرديم و حتي در اسناد بالا دستي هم آورده‌ايم.

وی با بی‌ثمر خواندن جریان کنونی اقتصاد، منش آموزشی و رفتار اقتصادی دانشکده اقتصاد مقاومتی را اسلامی خواند و افزود: جريان متعارف اقتصاد كه همان اقتصاد سرمايه‌داري هست، از تمدن غرب و كشورهاي غربي به همه‌جاي دنيا سرايت كرده است. متوني كه بكار گرفته مي‌شود متوني است كه اساتيد و فضاي آموزشي همه‌اش متناسب با نظام سرمايه‌داري اجرا مي‌شود.  بنابراين ما قائل هستيم كه نظام سرمايه‌داري و علم اقتصاد متعارف ديگر جوابگو نيست. در واقع اين مسئله صرفا در كشور ما نيست، بلكه در كشورهايي كه خاستگاه اين نوع علم اقتصاد هستند هم ناتواني در اين عرصه وجود دارد. ما مشكلات زيادي در عرصه‌هاي سياسي و فرهنگي و ... مي بينيم که ریشه در این مسئله دارد.

دیباوند راه مقابله با جریان منحط و منحوس اقتصاد لیبرال جهان امروز را جایگزینی یک اقتصاد مفید توصیف کرد و گفت: ما تصميم گرفتيم برويم به سمت يك اقتصاد جايگزين كه در مباني ديني ما هست و اساسا نگاه سعادتي به زندگي انسان دارد. از طرف ديگر نگاه به اقتصاد نگاه به کارکردهای عمومی باشد.  يعني نگاه به اقتضائات ملي و فعلي ما در آن لحاظ شده باشد. بنابراين نسخه‌هاي غربي در حوزه علم اقتصاد را عملا بايد بگذاريم كنار كه متناسب با احوالات و فضاي فكري و مديريتي جامعه ما نيست. نگاه تمدني ما و نگاه ما به آينده بگونه‌اي نيست كه بتواند با اقتصاد نظام سرمايه‌داري كنار بيايد و يا او را در امور مالي و اقتصادي خود بکار گيرد.  اين مسائل بود كه ما را به سمت اقتصاد مقاومتي و اقتصاد اسلامي برد. اقتصاد مقاومتي برشي از اقتصاد اسلامي است كه متناسب با شرايط كشور ما توانسته با دنبال کردن استقلال اقتصادی محلی برای عملی شدن داشته باشد.

دیباوند مؤلفه استقلال را از اصلی‌ترین مؤلفه‌های کشور ایران خواند و افزود: اقتصاد ما بايد يك اقتصاد خاصي باشد كه مؤلفه استقلال درونش فعال باشد. ما حتي در جذب افراد در اين دانشكده نگاه خاصي داريم. افرادي كه دغدغه اين مسائل را داشته باشند، يا در اين حوزه‌ها كار كرده باشند و نسبت به رويه‌ها، سياست‌گذاري‌های متعارف سرمايه‌داري نگاه انتقادي داشته باشند. اين موارد شاخص‌هاي مهمي است براي ارزيابي افرادي كه در اين مجموعه انتخاب مي‌شوند.

 

انتهای پیام/

 


فایل‌های ضمیمه:
تاریخ انتشار خبر: چهارشنبه ٣٠ خرداد ١٤٠٣ - ساعت : ٠٩:١٨ / شماره خبر: ٥١٩١/همراهان این خبر:602





 

تمام حقوق متعلق به دانشگاه جامع امام حسین (علیه السلام)می باشد.

یادمان شهدای گمنام دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام