HoMePaGe iconSeArCh iconPlAy iconIHU LiveEn iconAA icon
 


چاپ خبر News-Print Print

دانشگاهی که برنامه 50 ساله دارد/ الگوهای تمدن‌ساز دانشگاه جامع امام حسین(ع) در حال رشد است


ظهر روز چهارشنبه، دانشگاه جامع امام حسین(ع) با هدف گسترش همکاری‌های علمی و جذب دانشجویان بین الملل، میزبان جمعی از رایزنان علمی کشورهای مختلف از جمله روسیه، چین، مالزی، هند و ترکیه شد.


دانشگاهی که برنامه 50 ساله دارد/ الگوهای تمدن‌ساز دانشگاه جامع امام حسین(ع) در حال رشد است

به گزارش روابط عمومی دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام، ظهر امروز تعدادی از رایزنان علمی ایران در کشورهایی همچون روسیه، مالزی، هند، ترکیه، چین، ژاپن و منطقه غرب آسیا در دانشگاه جامع امام حسین حضور یافتند.

در ابتدای این نشست، دکتر حسنی آهنگر، رییس دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام با ذکر یاد و نام رئیس جمهور شهید آیت الله رئیسی، و بازدید ایشان از دانشگاه جامع امام حسین(ع) خاطر نشان کرد: انقلاب اسلامی ایران با پیروزی خود در سال 57 گفتمان جدیدی حاکم کرد که دقیقا مقابل دو گفتمان شرق و غرب مطرح در سطح جهان بود. آرمان انقلاب اسلامی ایران، حاکمیت اسلام است که برای تحقق آن می بایست تحولات بنیادینی در نظام آموزشی کشور اتفاق بیفتد. امام خمینی در زمان خودشان این مسئله را تبیین نمودند و رهبر معظم انقلاب راهکارها و مولفه‌های حرکتی این تحول را در موضوع دانشگاه‌ها پیگیری نمودند. نسخه گام دوم انقلاب نسخه جهانی شدن انقلاب اسلامی می‌باشد. اسلام تمامی عرصه‌ها و تمامی اموراتی که نیازمند مدیریت فرد و جامعه است را در مرحله اجرا، برنامه قرار داده است.

رئیس دانشگاه جامع امام حسین با معرفی بخش‌های تراز این مجموعه علمی گفت: الگوی تراز اسلامی در موضوع دانشگاه چه الگویی است؟ اگر در فرانسه الگو یا مکتب ناپلئونی است، اگر انگلیسی‌ها مکتب آکسپریجی دارند، اگر آلمانی‌ها مکتب هومبولتی دارند : مکتب دانشگاهی تراز انقلاب اسلامی چه مکتبی است؟

هر تمدنی برای حرکت دادن خودش نیازمند چند کار مهم و اساسی است. اول؛ کار تربیت سرمایه انسانی تراز تمدنی است  دوم، تولید علم و دانش است که بتواند به فناوری تبدیل شود و بتواند نظام مسائل انقلاب را حل کند. این‌ها را وقتی نگاه می‌کنی خروجی دانشگاه است، یعنی دانشگاه باید تحول پیدا کند که این اتفاق شکل بگیرد. 

اکنون مسئله ما این است که در چشم‌انداز 50 ساله‌ای که ما در نقشه راهبردی دانشگاه تمدن ‌ساز قرار دادیم چه تحولاتی باید اتفاق بیفتد. سهم ما به عنوان دانشگاه جامع امام حسین(ع) چگونه است؟

وزیر علوم، معاون رئیس جمهور شهید، دبیر شورای امنیت و رئیس جمهور شهید ایران گزارشات حرکت تحولی این دانشگاه را مرور کردند و دانشگاه جامع امام حسین(ع) را متولی تمدن‌سازی دانستند و پیشنهاداتی در جهت الگو برداری از این دانشگاه برای تحول در سطح دانشگاه‌های دیگر مطرح کردند. جمع بندی گزارشات مسولانی که از اقدامات دانشگاه بازدید کرده بودند خدمت رهبر انقلاب تقدیم شد و ایشان در پسامی به سپاه فرمودند: سپاه، کار مهم و با ارزشی شده است. این حرکت نباید متوقف شود. آفت کارهای بزرگ احساس فراغت و پایان یافتگی است. این احساس آنچه را هم که به دست آمده، به‌تدریج نابود می‌کند. سعی کنید ضعف‌ها برطرف شود و این میوه شیرین کار جهادی و علمی، کام کشور و انقلاب را شیرین کند.

وی با اشاره به هیئت‌های علمی موجود در دانشگاه جامع خاطر نشان کرد: ما نزدیک به 450 هیئت علمی و 152 رشته کارشناسی ارشد و 45 رشت دکتری داریم. دانشگاه جامع در مسیر فعالیت‌های تحولی خودش مبنی بر تمدن‌سازی، نیازمند آن بود که الگوهایی که کار شده در دانشگاه‌های دیگر کشور تسری پیدا کند. حتی در کشورهایی که در منطقه هستند. شهید سلیمانی زمانی که در دانشگاه جامع حاضر شدند از ما خواستند که در 12 کشور در منطقه حاضر شویم. دانشگاه جامع امام حسین در نظام رتبه‌بندی کشور شرکت نمود و توانست رتبه دوم را در بین دانشگاه های سطح کشور کسب نماید. 

محمدرضا حسنی آهنگر بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص دانشگاه را تحکیم کننده برنامه‌های تمدن‌سازی معرفی کرد و گفت: آن چیزی که رهبر معظم انقلاب در جمع اساتید در دانشگاه مشهد گفته است، نقش دانشگاه‌ها است که همانند یک سوزن‌بان می‌توانند مسیر تمدن غرب را از مسیر اسلامی جدا کنند. یعنی مسیر ریلی این دو تمدن توسط یک سوزن بان که نقش آن را دانشگاه بر عهده دارد؛ جدا می‌شود. 

در ادامه رایزنان علمی ایران در 5 کشور دنیا، این جلسه را شروع یک کار بزرگ در عرصه تولید علم و تعالی گفتمان تمدن‌سازی دانشگاه‌ها توصیف کردند و گفتند: این حرکت جدید دانشگاه جامع امام حسین(ع) در امر آموزش و تحولات آن، خلاء‌های سیستم آموزش و پرورش را هم می‌تواند پر کند. متأسفانه در دانشگاه‌های الان کشور آنچه که بی‌اهمیت گردیده، حل مسائل و مشکلات کشور است که دانشگاه جامع بر این مسئله مهم و حیاتی اهتمام ورزیده است. 

دیپلماسی علمی یک مقدار جنسش با دیپلماسی سیاسی اقتصادی تجاری فرق می‌کند. در دیپلماسی علمی، موضوع علم است که علم جهان شمول است و نقطه اشراکات و تفاهمات مشترک در آن بسیار وجود دارد. آنچه که لازم است با دانشگاه جامع امام حسین به توافق برسیم، انجام کارهای علمی است. 

این نشست صمیمانه با استقبال اعضا مواجه گردید که می‌تواند حرکت‌های جدیدی در امر رسیدن به تمدن نوین اسلامی محقق سازد.


فایل‌های ضمیمه:
تاریخ انتشار خبر: پنج شنبه ١٠ خرداد ١٤٠٣ - ساعت : ١٢:٠٣ / شماره خبر: ٥١١٣/همراهان این خبر:381





 

تمام حقوق متعلق به دانشگاه جامع امام حسین (علیه السلام)می باشد.

یادمان شهدای گمنام دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام