HoMePaGe iconSeArCh iconPlAy iconIHU LiveEn iconAA icon
 


چاپ خبر News-Print Print

پیام رییس دانشگاه جامع امام حسین به اساتید و دانشجویان دانشگاه های اروپا و آمریکا


وقت آن رسیده که اساتید و دانشجویان، امتداد صدای مظلومانه زنان و کودکان فلسطینی شوند و این جنبش‌های دانشگاهی سراسر جهان را برای مردمی که از حداقل‌ حقوق بشری و امکانات لازم برای زنده ماندن هم محروم شده‌اند، به حرکت و اعتراض وادارند.


پیام رییس دانشگاه جامع امام حسین به اساتید و دانشجویان دانشگاه های اروپا و آمریکا

بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام به همه اساتید و دانشجویان مبارز، آزادی خواه و صلح طلب دانشگاه های آمریکا و اروپا؛

تاریخ جنبش‌های عدالت‌طلبی و استکبارستیزی، وامدار محیط دانشگاه و قشر دانشگاهی است؛ فرانسه، ایتالیا، آلمان و آمریکا، پس از جنگ جهانی دوم، شاهد تظاهرات گسترده، درازمدت و خون باری بود که از سوی دانشگاهیان، یعنی دانشجویان و اساتید آزاده، اداره می‌شد.

در تاریخ دانشگاهی ایران نیز حادثۀ 16 آذر 1332 پس از کودتای آمریکایی-انگلیسی 28 مرداد 1332 علیه دولت ملّی وقت که منجر به شهادت مظلومانه سه تن از دانشجویان معترض به حضور ریچارد نیکسون، معاون وقت رئیس‌جمهور آمریکا در دانشگاه تهران گردید، یکی از این نقاط عطف تاریخ مبارزات دانشجویی به‌حساب می‌آید. 

در تمامی این سال‌ها، مخالفت با جنگ‌افروزی و خشونت قدرت‌های بزرگ علیه ملت های مستضعف، گسترش سلاح‌های اتمی و کشتارجمعی، راه‌اندازی شورش‌ها و کودتاها علیه دولت‌های مردمی ضد امپریالیست در سراسر جهان، یا اعتراض به قوانین تبعیض‌آمیز علیه زنان، رنگین‌پوستان و اقلیت های نژادی، قومی و حتی تخریب محیط‌زیست به سبب توسعۀ صنایع آلاینده، سوژه‌های اصلی مبارزه‌ حق‌طلبانۀ جوانان دانشجو و اساتید آن‌ها بوده است.

از دهۀ هشتاد میلادی تا دو دهۀ اول قرن بیست و یکم، کتاب تاریخ جنبش‌های دانشجویی، فصل کم‌حجمی شد و حتی در این مدت، اتفاق ها و احوال نامیمونی که بر بشریت رفت، به این فصل، رونق نبخشید. با این حال سوء استفاده تمدن مدرن غرب از مفاهیمی مانند حقوق بشر، دموکراسی، کرامت انسانی، و آزادی ملت‌ها علیه حق تعیین سرنوشت و اقدام دولت‌های سلطه گر غربی برخلاف این اصول، منتقدان بسیاری را در دانشگاه‌ها و محافل علمی جهان، برانگیخته است. 

حمایت و پشتیبانی مقام های دولت های غربی از محاصره، حمله و نسل‌کشی اسرائیل در غزه و نژادپرستی و تبعیض ساختاری در کرانه باختری، حق‌طلبان بسیاری را به عمل واداشته تا به انفعال سیاسی و محکومیت‌های ریاکارانۀ این دولت‌ها نسبت به رژیم اسرائیل، اکتفا نکنند. 

اکنون فصل جدیدی از جنبش‌های اعتراضی دانشجویی، در حال شکل‌گیری است. فریادهای آزادی خواهانه و عدالت طلبانۀ دانشجویان و اساتید غیرمسلمان در دفاع از ملت مسلمان و مظلوم فلسطین و در نفرت از نژادپرستی صهیونیستی، یادآور جنبش‌های مردمی و دانشجویی بزرگ قرن بیستم و پژواکی از جبهۀ مستضعفان عالم در مقابل استکبار جهانی است.

شجاعت و ایثار فلسطینیان و صبر و استقامت زنان و کودکان در خرابه‌های نوار غزه، برای حراست از خاک کشورشان، بار دیگر ناقوس وجدان‌های بشری را به صدا درآورده است.

حال در این مقطع، تکلیفی سنگین بر دوش مسئولان دانشگاه‌ها، اعضای هیأت علمی، اساتید و دانشجویان، نسبت به محکومیت نسل‌کشی صهیونیست ها و روشنگری در افکار عمومی وجود دارد. 

تاکنون بیش از 35 هزار فلسطینی، عمدتاً زنان و کودکان، در اثر تجاوزهای نظامی سبعانۀ اسرائیل، با حمایت و پشتیبانی آمریکا و برخی کشورهای اروپایی، کشته ‌شده‌اند. متأسفانه نه تنها سازوکارهای مرسوم در حقوق بین‌الملل و اقدام های سازمان‌های بین‌المللی، این جنایت را متوقف نساخته؛ بلکه میانجی‌گری‌های کشورهای متعدد برای رفع این بحران نیز از طرف رژیم اسرائیل پذیرفته‌ نشده است. 

در چنین شرایطی حضور فعال و مستمر اقشار دانشگاهی، خصوصاً اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و کشورهای اروپایی، در اعتراض به رفتارهای ظالمانۀ اسرائیل و پشتیبانی‌های دولت‌های غربی از آن، اثرات گسترده‌ای در برون رفت از این بحران خواهد داشت. مخصوصا اگر محیط‌های دانشگاهی به‌عنوان جنبش‌های پیشرو، بتوانند بی‌مسئولیتی و سکوت جهانی حاکم بر این جنایت‌ها را در هم شکنند، طبیعتاً سایر جنبش‌ها نیز به این مطالبه¬گری گستردۀ انسانی، خواهند پیوست. 

اگرچه برخی سیاستمداران آمریکایی خواستار جرم انگاری همبستگی با فلسطینیان و لغو روادید دانشجویی و اخراج دانشجویان خارجی هستند که علیه جنایات جنگی اسرائیل اعتراض می‌کنند، اما وقت آن رسیده که اساتید و دانشجویان، امتداد صدای مظلومانه زنان و کودکان فلسطینی شوند و این جنبش‌های دانشگاهی سراسر جهان را برای مردمی که از حداقل‌ حقوق بشری و امکانات لازم برای زنده ماندن هم محروم شده‌اند، به حرکت و اعتراض وادارند.

در پایان، اینجانب به عنوان رئیس دانشگاه جامع امام حسین(ع) اعلام می دارم این دانشگاه، آمادگی دارد کلیۀ دانشجویانی را که به دلیل برخورد ظالمانۀ و ناعادلانه مدیران دولتی کشورهای آمریکا، کانادا و اروپایی، از دانشگاه محل تحصیل شان اخراج و یا تعلیق شده اند، از طریق دولت جمهوری اسلامی ایران به صورت رایگان بورسیۀ تحصیلی، اعطا نماید.

 

به امید برقراری صلح و عدالت جهانی

دکتر محمدرضا حسنی آهنگر

رئیس دانشگاه جامع امام حسین(ع) جمهوری اسلامی ایران

18 می 2024 (29 اردیبهشت 1403)

 لینک پیام در خبرگزاری های خارجی به زبانهای عربی و انگلیسی و فرانسوی و آلمانی و اسپانیولی و ترکی و روسی

 متن پیام در سایت انگلیسی دانشگاه

 متن پیام به زبان انگلیسی و فارسی


فایل‌های ضمیمه:
تاریخ انتشار خبر: شنبه ٢٩ ارديبهشت ١٤٠٣ - ساعت : ٢٠:٢١ / شماره خبر: ٥٠٦٠/همراهان این خبر:727





 

تمام حقوق متعلق به دانشگاه جامع امام حسین (علیه السلام)می باشد.

یادمان شهدای گمنام دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام