HoMePaGe iconSeArCh iconPlAy iconIHU LiveEn iconAA icon
 


چاپ خبر News-Print Print

نشست بررسی تغییر ملاک ارتقاء اعضای هیئت علمی برای حل مسائل کشور


نشست بررسی تغییر ملاک ارتقاء اعضای هیئت علمی برای حل مسائل کشور بر مبنای تدبیر مقام معظم رهبری به ریاست حجت‌الاسلام خسروپناه و با حضور وزرای علوم، بهداشت و آموزش و پرورش و اعضای شورای انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه شورا برگزار شد.


نشست بررسی تغییر ملاک ارتقاء اعضای هیئت علمی برای حل مسائل کشور

به گزارش روابط عمومی دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام، حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در نشست بررسی تغییر ملاک ارتقاء اعضای هیئت علمی برای حل مسائل کشور بر مبنای تدبیر مقام معظم رهبری اظهار کرد: متأسفانه آئین‌نامه فعلی ارتقاء اعضای هیئت علمی مبنای تمدن اسلامی ندارد، حتی بر اساس رویکردهای دانشگاه‌های جهان هم نیست، چراکه در آن به نیازهای بومی توجه نشده و از طرفی از تجربیات نظام‌های آموزش عالی جهان الگوبرداری نشده است.
خسروپناه با بیان اینکه آئین‌نامه ارتقاء فعلی انعطاف لازم و تنوع نخبگانی را ندارد، ادامه داد: در آئین‌نامه ارتقاء جدید باید بر مبنای شرایط کنونی کشور نوشته و تکلیف مقاله و امتیاز وتویی آن تعیین شود.
استاد خسروپناه ادامه داد: در آئین‌نامه ارتقاء جدید باید ارتباط با مسائل جامعه و مرجعیت علمی نیز مورد تأکید قرار گیرد و در ادامه رویکرد مرجعیت علمی در آن مشخص شود.

وی همچنین عنوان کرد: باید مشخص کنیم که آئین‌نامه ارتقاء یک مدل واحد داشته باشد یا اینکه انواع مختلف باشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: موضوع خیزش علمی و حکمرانی آموزش عالی نیز باید در آئین‌نامه جدید ارتقاء مورد توجه قرار گیرد.
استاد خسروپناه خطاب به رئیس ستاد علم، فناوری و نوآوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: سیاست‌های کلان آئین‌نامه ارتقاء در ستاد علم مورد بررسی قرار گیرد و در صورت تصویب آن در ستاد علم، در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی شود.

در ادامه جلسه  دکتر محمدرضا حسنی آهنگر رئیس دانشگاه جامع امام حسین(ع) خواستار مدیریت دانش و دانشگاه‌داری مورد تأکید مقام معظم رهبری شد.
وی با تأکید بر منظومه فکری مقام معظم رهبری عنوان کرد: باید راه های مناسب اصلاح آئین‌نامه ارتقاء پیدا شود و بر مبنای نظرات مقام معظم رهبری امید، دانشجوپروری، نیازهای کشور و پژوهش‌های تکمیل کننده زنجیره پژوهش ملاک عمل قرار گیرد.
رئیس دانشگاه جامع امام حسین(ع) با تأکید بر پیچ تاریخی علمی گفت:‌ در یک سمت این پیچ تاریخی نظام لیبرال دموکراسی و در طرف دیگر نظام اسلامی و تمدن نوین اسلامی قرار دارد و دانشگاه در این زمینه نقش سوزنبانی دارد، بنابراین باید جهت‌گیری دانشگاه‌ها مشخص شود.
دکتر حسنی آهنگر ادامه داد: البته هنوز ریل رسیدن به تمدن نوین اسلامی تکمیل نشده و نیاز است ساختارها یا ریل‌های لازم ایجاد شود.
وی با تأکید بر مدل دانشگاه اسلامی بر مبنای کلام امام(ره) و رهبری گفت:‌ در دانشگاه اسلامی باید مسئله‌یابی، حل مسئله، شاگرد پروری و امیدآفرینی مبنای عمل باشد.
دکتر محمدعلی زلفی گل،‌وزیر علوم تحقیقات و فناوری در این نشست بیان کرد: ایران 2 درصد تولید علم دنیا را برعهده دارد و از ۹۸ درصد علم دنیا استفاده می‌کند و ما نیز از علم دنیا استفاده می‌کنیم.
وی ادامه داد: در خیز جدید علمی باید طرح جدیدی داشته باشیم. رتبه علمی کشور را باید حفظ و تقویت کنیم، چراکه مقام معظم رهبری درباره کاهش رتبه علمی تذکر دادند، باید توجه داشته باشیم که رتبه علمی با مقاله بین‌المللی ایجاد می‌شود، بنابراین مقالات با کیفیت باید حفظ شوند، مقالات نباید ملاک ارتقاء باشد، باید اینها را به هم ارتباط دهیم.
وزیر علوم تأکید کرد: باید انواع تحقیقات بنیادین، توسعه‌ای و ملی را مورد توجه قرار دهیم. همچنین لازم است ماهیت رشته‌ها مورد توجه قرار گیرد. آئین‌نامه باید واحد باشد اما برای رشته‌ها معیارهای سنجش متفاوت داشته باشد.
دکتر زلفی گل گفت: مرتبط کردن مقالات با نیاز جامعه یکی از اولویت‌های ما در وزارت علوم است آنچنان که در پژوهانه دانشجویان دکتری آن را مدنظر قرار دادیم.
وی ادامه داد: مرجعیت زبان فارسی به‌عنوان زبان علم نیز باید مورد توجه باشد.
در پایان جلسه دو نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه های کشور به نمایندگی از گروهی از اعضای هیئت علمی کشور پیشنهادهایی را در زمینه آئین‌نامه ارتقاء اعضای هیئت علمی ارائه دادند تا در تصمیم‌گیری‌ها مورد توجه قرار گیرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در انتها عنوان کرد که این گزارش در ستاد علم و فناوری و میز تخصصی آئین‌نامه ارتقاء مورد ارزیابی قرار گیرد.

فایل‌های ضمیمه:
تاریخ انتشار خبر: سه شنبه ٢ آبان ١٤٠٢ - ساعت : ١٢:٢٦ / شماره خبر: ٤٢٨٢/همراهان این خبر:166





 

تمام حقوق متعلق به دانشگاه جامع امام حسین (علیه السلام)می باشد.

یادمان شهدای گمنام دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام