HoMePaGe iconSeArCh iconPlAy iconIHU LiveEn iconAA icon
 


چاپ خبر News-Print Print

زلفی گل:چندگانه های تجمیع پذیر، مکمل هم دیگرند نه مقابل یکدیگر .


دکتر محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با حضور در دومین دوره تربیت و تعالی شهید فخری زاده دانشگاه جامع امام حسین(ع)، سخنرانی کرد.


زلفی گل:چندگانه های تجمیع پذیر، مکمل هم دیگرند نه مقابل یکدیگر .

دکتر محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با حضور در دومین دوره تربیت و تعالی شهید فخری زاده دانشگاه جامع امام حسین(ع)

 به گزارش روابط عمومی دانشگاه جامع امام حسین_علیه السلام_ دکترمحمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با حضور در دومین دوره تربیت و تعالی فرماندهان، اعضای هیأت علمی و مدیران این دانشگاه گفت: دوگانه ها و چندگانه های تجمیع پذیر را می بایست قدر دانست و هرگز نباید رودروی هم قرارداد و باید مکمل هم دانست. دوگانه علم و ثروت. دوگانه علم یا فناوری، دوگانه اقتصاد و سیاست. این دوگانه ها در جامعه دانشگاهی کنار هم قرار می گیرند و برخی اوقات به نادرست مقابل هم قرار گرفته می شوند. در جامعه دانشگاهی سوال می شود که ما باید بیشتر به تولید علم توجه کنیم یا تولید فناوری؟ تولید علم مرجعیت می آورد و مصرف علم آسایش و رفاه. طبیعی است که پاسخ اینست که اینها مکمل همدیگرند و در کنار هم لازمند.

وی افزود: دانشگاه باید به مسایل روز و مبتلابه جامعه توجه و مشکلات جامعه را برطرف کند. یک انسان عاقل و عالم به گونه ای برنامه ریزی می کند تا یک شخصیت علمی کشور متوازن و هارمونیک باشد. شخصیت علمی یک دانشگاه جامع هم باید متوازن باشد. اگر دانشگاهها را بیشتر سمت تولید علم ببریم و از رفع نیازهای کشور غافل شدیم، حتما اشتباه کردیم و بالعکس. پس شخصیت علمی کشور و دانشگاه باید چند بعدی باشد و باید چنان برنامه ریزی شود که افراد بتوانند استعداد خود را شکوفا کنند.

دکتر زلفی گل بیان داشت: رهبرانقلاب می فرمایند هم مرجعیت علمی مهم است و هم بحث حل مسایل جامعه. پس دوگانه علم و ثروت و یا علم و فناوری لازم و ملزوم یکدیگرند و باید کنار هم باشند.

باید سنجه ها و سیاستهای راهبری و اهداف خود را به گونه ای تنظیم کنیم که شخصیت علمی هارمونیک و متوازن شکل بگیرد. دانشگاهی که تولید علم نداشته باشد، دانشگاه نیست. همچنین دانشگاهی که به مسایل و نیازهای جامعه بی تفاوت باشد دانشگاه شایسته ای نیست. دانشگاه تراز جمهوری اسلامی دانشگاهی است که دوگانه ها و چند گانه ها را در کنار هم جمع کند.

ایشان به مشکلات سیستم علمی کشور اشاره و ادامه داد: ماهنوز سند ملی نظام ملی نوآوری نداریم. در این سند است که نقش هر کدام از بازیگران عرصه علم و فناوری مشخص می شود. خوشبختانه در این دوسال برنامه ریزی کردیم که شرایطی فراهم شود که به نوع نگاه تولید علم، تولید ثروت و تولید خدمت توجه شود. 

اگر دنبال این هستیم که از ظرفیت دانشگاهها و اساتید برای پیشرفت کشور استفاده کنیم می بایست هم به کنترل های درونی، اعتقادات و... توجه کنیم و هم به کنترل های بیرونی مانند قوانین و مقررات . قوانین هم بایدبه صورتی باشد که ما را به نتیجه برساند.


وی با اشاره به سخنی از شهید مطهری افزود: هر انسانی بر اساس استعداد و کارآیی باید مشمول موارد مادی و معنوی شود. قوانین هم همین نگاه را باید داشته باشند و در این راه کمک دهند. 


مرجعیت علمی یعنی مجلات ما محل رجوع دیگران باشد، علوم و اساتید ما سرمشق باشند و دیگران بهره برداری کنند. مرجعیت علمی همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند جزء وظایف ذاتی دانشگاههاست. پس در علم مالکیت مطرح نیست و خروجی مهم است اما در فناوری مالکیت مطرح است که خروجی آن تکنولوزی و اختراع است.خروجی فناوری آرامش، آسایش، ثروت است.

ایشان در پایان سخنانش گفت: با تخصیص منابع وزارت علوم، پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد را به طور ویژه توجه کردیم. برای اساتید فعال پایه های تشویقی را زیاد کردیم و ظرفیت خوبی ایجاد شده و مصوبه آن را هم گرفتیم. امروز موفقیتهای کشور مدیون دانشگاههای ماست. پیشرفت های نظامی، صنعتی و پزشکی و ... توسط اساتید دانشگاه هاست و به خاطر این است که دشمن تلاش می کند که دانشگاه را در مقابل نظام قرار بدهد. 

شایان ذکر است دومین دوره اردوی خانوادگی تربیت و تعالی، ویژه فرماندهان، اعضای هیات علمی و مدیران دانشگاه جامع امام حسین(ع) از چهاردهم الی هیجدهم مردادماه ۴۰۲ در مشهد مقدس برگزار شد.

 


کانال رسمی دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام در پیام رسان های ایتا، بله و روبیکا:

http://eitaa.com/ihu_ac_ir

http://ble.ir/ihu_ac_ir

 https://rubika.ir/ihu_ac_ir


فایل‌های ضمیمه:

دانلود فايل : screenshot_۲۰۲۳۰۸۱۳-۱۸۰۶۳۷_eitaa.jpg ( 373KB )
تاریخ انتشار خبر: يکشنبه ٢٢ مرداد ١٤٠٢ - ساعت : ١٩:٠٦ / شماره خبر: ٤٠٧٥/همراهان این خبر:347





 

تمام حقوق متعلق به دانشگاه جامع امام حسین (علیه السلام)می باشد.

یادمان شهدای گمنام دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام