HoMePaGe iconSeArCh iconPlAy iconIHU LiveEn iconAA icon
 


چاپ خبر News-Print Print

مراسم تجدید دیدار کارکنان دانشگاه جامع با مسئولان دانشگاه


مراسم تجدید دیدار کارکنان دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام در نخستین روز کاری سال ۱۴۰۱ با حضور مسئولان و کارکنان دانشگاه برگزار شد


مراسم تجدید دیدار کارکنان دانشگاه جامع با مسئولان دانشگاه

دکتر حسنی آهنگر:

برای تحقّق شعار سال، نیاز به برنامه ریزی دقیق، عزم های راسخ و همّت عالی داریم.

مراسم تجدید دیدار کارکنان دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام با حضور دکتر حسنی آهنگر ریاست دانشگاه و حجت الاسلام دکتر پاکیزه، مسئول نمایندگی ولی فقیه دانشگاه و تنی چند از مسئولین معاونتها و فرماندهان دانشکده ها، روز یکشنبه ۱۴/ ۱/ ۱۴۰۱ در مسجد موقعیت مرکزی برگزار شد.

 به گزارش روابط عمومی دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام، در این دیدار دکتر حسنی آهنگر ضمن تبریک سال نو و تقارن آن با ماه مبارک رمضان، در تبیین شعار سال ۱۴۰۱ که از سوی مقام معظم رهبری سال تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین، نامگذاری شده بود، در خصوص این سوال، که چرا دانش بنیان و اشتغال آفرین به عنوان دو صفت برای تولید انتخاب شد، گفت:

بیانات گهربار  و رهبری حکیمانه و فرزانه ی انقلاب اسلامی نه تنها در ایران، بلکه در دنیا، به عنوان ولی امر مسلمین، سراسر حکمت و سرمشق است تا مسئولین برای نحوه ی سیاستگذاری و شیوه ی عملکرد و اجرای آن در کشور، نقطه ی تمرکز داشته باشند.

وی ادامه داد: معظم له بر اساس قدرت تفکر و تحلیل و نیز آسیب شناسی های دقیقی که بر اساس گزارش های رسیده، انجام می دهند، شعار سال را انتخاب می کنند و چندین سال است که  رهبری معظم بر دو کلید واژه ی "اقتصاد و تولید" تمرکز کرده اند تا اذهان عمومی علاوه بر اینکه با مهمترین مسئله ی روز آشنا شوند، از مسئولین امر نیز  مطالبه خود را داشته باشند. پس مخاطب این شعار هم مسئولین هستند و هم مردم.


رییس دانشگاه جامع در خصوص شعار سال، مجددا با طرح این سوال که؛ برای تحقّق این شعار، چه اقداماتی باید صورت پذیرد، افزود: 

شعار سال به دو کار واجب نیاز دارد، که کار اول ابتدا؛ "گفتمان سازی درست از شعار سال برای همه ی آحاد جامعه به ویژه نخبگان است" چرا که نخبگان می توانند برای به ثمر نشستن این شعار، ایفای نقش کنند و دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام می تواند همانند بیانیه ی گام دوم انقلاب اسلامی، الگوی گفتمان سازی و متن و محتوی آن را ارائه کند. که بدین منظور کلیه ی دانشکده ها خصوصا دانشکده ی فرهنگی باید الگوی مناسبی را از گفتمان سازی شعار سال، ارائه نمایند.

دکتر حسنی آهنگر در خصوص کار دومی که شعار سال به آن نیاز دارد، گفت: اقتصاد کشور به دلیل تولید محصولات و لوازم متعدد داخلی گرانقیمت و بی کیفیت، نیاز مبرم به دانش بنیانی دارد و مسئولین باید همگی نسبت بنیانی شدن دانش و چرخه ی تولید، همیّت و تعهّد داشته باشند که اگر چنین نباشد ما دوباره شعار زدگی را خواهیم داشت و از کنار اینگونه شعارها به راحتی خواهیم گذشت.

فرمانده ی دانشگاه جامع با اشاره به  مکتب و وصیّت نامه ی شهید سلیمانی که در عمل، به منصه ی ظهور رسید، گفت: ما برای عملیاتی کردن رهنمودهای رهبر انقلاب، چهار مرحله در پیش داریم که در مرحله اول مسئولین باید باور و یقین داشته باشند که بیانات رهبری معزّز، ترجمان قرآن کریم، احادیث پیامبر اعظم(ص) و ائمه ی معصومین علیهم السلام است و در مرحله ی دوم؛ همه ی ما خود را  مخاطب و مجری بیانات  و فرامین معظم له بدانیم و هر کسی به سهم خود، وظیفه ی خود را ادا کند و سوم اینکه به مرحله ی درک و آگاهیِ منظومه ی فکری و اندیشه های ایشان برسیم و در مرحله ی چهارم مدل اجرایی این گونه اندیشه هاست که برای عملیاتی شدن آن باید استخراج شود که این مرحله مختص دانشگاه هاست.

وی در ادامه به مرحله ی پنجم اشاره کرد و گفت: پیاده سازی و استمرار برای به نتیجه رساندن بیانات ارزشمند رهبری است که باید توسط مسئولین صورت گیرد و در مرحله ی آخر ارائه ی الگوست  که آرمان بلند انقلاب اسلامی که همان تمدن سازیست، نیازمند به الگوها و منشورهای جهانی دارد که این الگو و منشور، باید دارای منطقی قوی و مستحکم باشد. و اگر این مراحل طی شود و این کارها صورت گیرد، قطعا به تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین، نگاه دیگری خواهیم داشت.

سردار حسنی آهنگر با اشاره به نرخ بالای بیکاری در کشور، ادامه داد: حضرت آقا به عنوان رهبر و حاکم جامعه، ریشه ی درد جامعه را شناسایی کرده و نسخه ی درمان آن را هم داده اند. ایشان وقتی تولید دانش بنیان را مبنا قرار می دهند خود به خود نرخ بیکاری پایین می آید و حداقل اینکه فارغ التحصیلان دانشگاه ها، بعد از تحصیل بیکار نمی مانند و در تولید محصولات مختلف مشغول به کار می شوند و با یک تیر، چنین هدف را می توان زد.

دکتر حسنی آهنگر در ادامه ی صحبت های خود با بیان اینکه نقش آفرینان عرصه تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین، چه کسانی و چند دسته هستندگفت: ابتدا نهادها و سازمان های دولتی به عنوان سیاست گذار و تأمین کننده ی مالی و به همراه شرکت های بزرگ خصوصی و خصولتی، در وهله ی اول نقش آفرینی می کنند.

دومین بازیگران این حوزه، دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی هستند که در این عرصه باید ایفای نقش کنند و سومین نقش آفرینان این میدان، مراکز نوآوری و پارک های علم و فناوریست که زیست بوم آن شامل: باشگاه و مراکز نوآوری، واحدهای فنآور، مراکز رشد، استارتاپ ها، شرکت های شتاب دهنده و کارخانه هاو مراکز نوآوری است که بتواند تجاری سازی محصولات را داشته باشد که اینها عملا مبدّل های تولید علم به قدرت علمی هستند و تولید علم و قدرت علم، دو مقوله ی جداست و برای تبدیل شدن تولید علمی به قدرت علمی، فرآیندهای دیگری باید صورت بگیرد و باید از علم تولید شده، ثروت ایجاد شود تا قدرت علمی پدیدار گردد.

وی با اشاره به چهارمین رکن نقش آفرینی در این عرصه که همان صندوق های سرمایه گذاری هستند، افزود: اگر این چهار رکن باهم باشند باید دو کار واجب را انجام دهند که عبارتند از: اول تشکیل زیست بوم طبیعی علم و فناوری که تا حدودی در کشور شکل گرفته است و دوم: تشکیل زیست بوم اقتصاد دانش بنیان است که بایستی طبق پیش بینی رهبر معظم انقلاب تا سال ۱۴۰۴ به حد نصاب لازم برسد. که برای محقق شدن این موضوع باید ابتدا نظام مسائل کشور تدوین و احصاء شود و تا این اتفاق نیفتد، مسائل کشور به صورت سیستمی و جامع، حل نخواهد شد و دوم باید شبکه ی پاسخ دهی را شکل بدهیم که کارهای نسبتا خوبی انجام شده ولی باید در سطح کلان و ملّی انجام گیرد.

دکتر حسنی آهنگر با اشاره به نقش سپاه در به بار نشستن شعار سال ۱۴۰۱ گفت: سپاه، در حوزه ی پاسداری از انقلاب اسلامی، پرورش کادر، تولید فکر، دانش، علم و فناوری که عملا بتواند نظام مسائل سخت و نیمه سخت و نرم کشور را در بخش داخلی و خارجی حل کند را باید تشکیل دهد و دانشگاه جامع نیز در مسیر قبلی و البته با شتابی بیشتر راه را ادامه دهد و در تحوّل علوم انسانی، تخوّل در علوم پایه، تحوّل در علم و فناوری و فنی مهندسی و همچنین توانبخشی داخلی مثل، قدرت نرم، پژوهشکده ی صدر، در حوزه ی نیمه سخت؛ پژوهشکده اطلاعات، در حوزه ی توانبخشی خارجی؛ دانشکده و پژوهشکده ی شهید سلیمانی، که جملگی انجام می دادیم را  با شتاب بیشتری به پیش ببریم و این فرصت طلایی و خوبی برای دانشگاه جامع است چرا که ادبیات غریب دانشگاه جامع، مورد حمایت حضرت آقا قرار گرفته و به کمک دانشگاه آمده است.

وی در پایان صحبت های خود با اشاره به سفارش شهید کاظمی که برای دنیای دیگران عاقبت خودتان را خراب نکنید، تأکید کرد: ما باید در محضر خدا بخاطر عملکردمان پاسخگو باشیم پس بیاییم عهد ببندیم و دانشگاه و فعالیت های دانشگاه را مدد کنیم و پرچمدار عرصه ی دانش بنیان باشیم و با برنامه ریزی دقیق، عزم های راسخ و همّت عالی بتوانیم از سربازان عصر ظهور باشیم. ان شاالله..

در ابتدای این مراسم نیز حجت الاسلام دکتر پاکیزه، مسئول نمایندگی ولی فقیه در این دانشگاه، طی سخنانی با اشاره به فرصت پیش آمده در ماه مبارک رمضان، برای مراقبه نفس و بحث خودسازی و فضائل و برکات این ماه و آثار نورانی آن در زندگی انسان، سخنان ارزشمندی را به سمع و نظر حضار رساندند.

 

 

کانال رسمی دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام در پیام رسان های روبیکا، بله و ایتا:

http://eitaa.com/ihu_ac_ir

http://ble.ir/ihu_ac_ir

 

https://rubika.ir/ihu_ac_ir


فایل‌های ضمیمه:
تاریخ انتشار خبر: يکشنبه ١٤ فروردين ١٤٠١ - ساعت : ١٨:١٠ / شماره خبر: ٢٨٢٧/همراهان این خبر:1209





 

تمام حقوق متعلق به دانشگاه جامع امام حسین (علیه السلام)می باشد.

یادمان شهدای گمنام دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام