دوشنبه ١٢ خرداد ١٣٩٩

اخبار > مقاله تبیین زیر ساختارهای ایدئولوژیک و ساختاری گروه تکفیری - تروریستی داعش

مقاله پربازدید

مقاله تبیین زیر ساختارهای ایدئولوژیک و ساختاری گروه تکفیری - تروریستی داعش

مقاله تبیین زیر ساختارهای ایدئولوژیک و ساختاری گروه تکفیری - تروریستی داعش در فصلنامه مدیریت و پژوهش های دفاعی شماره 83، زمستان1395 به چاپ رسیده است

خلاصه مقاله

هدف این پژوهش بررسی تحلیلی زیرساختارهای معرفتی و ساختاری گروه تکفیری - تروریستی داعش و زمینه‌های تاریخی پیدایش جریان‌های سلفی و هم چنین بررسی اهداف، راهبردها و رویکردهای عملیاتی این گروه تروریستی و فراز و نشیب‌های این گروه از تشکیل آن تا ادعای خلافت است. با توجه به ماهیت موضوع و در مسیر پاسخگویی به پرسش اصلی و فرعی در این مقاله از روش توصیفی - تحلیلی به منظور بررسی موضوع استفاده شده است که از نظر نوع تحقیق در دسته پژوهش‌های نظری - کاربردی قرار دارد. روش و ابزار گردآوری اطلاعات و داده‌ها نیز به شیوه کتابخانه‌ای - اسنادی و منابع اینترنتی است. با تجزیه و تحلیل پرسش اصلی این مقاله‌ها که «عملکرد و زیرساخت‌های ایدئولوژیکی و ساختاری گروه تکفیری و تروریستی داعش در سایه تحولات اخیر منطقه غرب آسیا چگونه تبیین می‌شود؟» است پاسخ روشنی برای دو متغیر ساختار و ایدئولوژی در گروه داعش داده شد. نتایج تحقیقنشانگر این است که اطلاق اندیشه سیاسی بـر مجموعه اعتقادی و ایدئولوژی داعش باز تولید افکـار و اندیشه وهابیت، القاعده و گروه‌های افراطی است؛ زیرا مبانی نظری و فکری داعش را نمی‌توان از افکار سلفیان متأخر و وهابیت جدا انگاشت و نیز در بحث ساختار و تشکیلات داعش می‌توان گفت که ساختار این گروه، هرمی و نیز دو وجهی، مرکب از ساختار سلسله مراتبی و شبکه‌ای است و در بررسی عملکرد داعش که از اهداف آن نیز جدا نیست، می‌توان به بازیچه بودن و دنبال کننده منافع غرب اشاره کرد.

دانلود رایگان مقاله

١٤:٥٠ - سه شنبه ٣٠ بهمن ١٣٩٧    /    عدد : ٦٢٠    /    تعداد نمایش : ٨٦٨